top of page

BloomTogether

BloomTogether is een app die plantenliefhebbers met elkaar verbindt en rustmomenten creëert te midden van het drukke leven.

JAAR: APRIL 2023
OPDRACHTGEVER: DE HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM
VAK: PROJECT DOE-DE-DATE | WEEK 2

DE OPDRACHT

De opdracht was om door middel van een interactieve toepassing mensen die contact zoeken helpen om contact met elkaar te maken in de offline wereld. De criteria daarbij was dat we de app moeten maken voor onze uitgekozen "maatje" en zijn of haar interesse moeten verwerken in het concept, daarnaast moeten we ook rekening houden met een beperking. De interesse waar ik mijn concept op heb gebaseerd is planten en de beperking waarvoor ik heb ontworpen is overprikkeld/hoogsensitief.


HET CONCEPT

Door middel van BloomTogether breng ik hoog sensitieve plantenliefhebbers bij elkaar. BloomTogether bestaat uit een app en unieke locaties waar jij samen van de planten kan genieten en leuke events kan bijwonen. De locaties zijn zo ontworpen dat ze jou een veilig en comfortabel gevoel geven en dat er weinig prikkels ontstaan. Door middel van ice breakers kun je in de app met elkaar leuke verhalen, grappige momenten, plantentips en waardevolle herinneringen uitwisselen. Hoe meer jij met je Bloombuddy praat en afspreekt hoe meer unieke BloomTogether locaties je kan unlocken.


HET PROCES

Voordat ik ben begonnen ben ik vooral onderzoek gaan doen naar hoogsensitiviteit, wat het inhoudt, wat het versterkt en wat het vermindert. Deze inzichten heb ik meegenomen in mijn ontwerp proces om ervoor te zorgen dat het concept zich volledig hierop aansluit.


Na het begrijpen en kaderen van de opdracht ben ik bezig geweest met het concept conceptualiseren door middel van storyboards en moodboards. Naast alleen het verzinnen van het concept, heb ik hierbij een passende visuele identiteit gecreëerd waarbij ik ook rekening heb gehouden hoe ik kan ontwerpen voor hoogsensitieve en het user interface geschikt kan maken. Dit allemaal heb ik verwerkt tot een eerste prototype.


Door middel van het testen van mijn prototype kon ik beoordelen of de verschillende aspecten van het concept goed op elkaar aansloten en heb ik waardevolle feedback ontvangen, die ik vervolgens kon gebruiken om verbeteringen aan te brengen in mijn Hi-Fi prototype.


HET RESULTAAT

Klik hier voor het Adobe XD prototype

INSTaGRaM                <soci@ls>               LINKEDIN

© 2023 Elisa Zhao. All rights reserved.

©ElisaZhao
bottom of page